سوال :
چرا دین داری در این زمان سخت تر از زمان های دیگه است؟ چرا مثل گرفتن آتش کف دست است؟
پاسخ :
در روایات درباره ی آخرالزمان آمده «اسلام و ایمان، غریب می شود همانطور که در ابتدا غریب بود»، «انسان، دین خود را می فروشد، به گونه ای که ممکن است صبح مؤمن باشد و عصر کافر…»، «جَوّ عمومی، جو کفر و بی دینی ست، به گونه ای که حتی بعضی مؤمنان را به کفر دعوت می کنند!»، «هر کس که پرچم گمراهی بلند کند، هوادارانی خواهد یافت»، «با عقائد اسلامی به طور علنی برخورد می شود!» 1
«شنیدن حقائق بر مردم گران آید اما شنیدن باطل آسان است»، «مردم نسبت به وقت نماز بی اعتنا می شوند»2، «حلال، حرام شود و حرام، حلال!»3 خب، مشخصه که با توجه به این جَوّی که ایجاد میشه، حفظ و نگهداری دین، سخت و دشوار خواهد بود.
چند توصیه:
مراقبِ حرف های ساختگی و شایعات علیه دین باشیم.
قطعا غول های ارتباط جمعی و رسانه ای، به شدت با اسلام درگیر می شوند. گرفتار تخریب ها، تحریف ها و سیاه نمایی هایشان نشویم.
از محتوا و معانی اسلام دور نشویم، بعضی ها فقط محو رنگ و لعاب های ظاهری می شوند! مثلا صوت زیبای قاری، در و دیوار زیبای مسجد و …
مسلمان را اسلام ندانیم. (اسلام به ذات خود ندارد عیبی/ هر عیب که هست در مسلمانی ماست) زیرا بعضی مسلمانان شاید ضعفهایی داشته باشند که آن خصوصیات قطعا در دین اسلام نبوده و توصیه نشده!
دعای غریق را زیاد و با توجه بخوانیم: یا اللّهُ یا رحمانُ یارحیم، یا مُقَلَّبَ القُلوب ثَبِّت قلبی عَلی دینِک
حدیث داریم: «مؤمنان آخرالزمان در کارها و فداکاری های نیک و بزرگِ مسلمانان صدر اسلام شریک اند.»4 «پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) این افراد را برادر خود خوانده و آرزوی دیدار آنان را کرده»5 «خدا، آنان را اولیاء خود خوانده»6…
در نتیجه : گرچه دین داری در آخرالزمان سخت است اما ارزش آن بسیار زیاد بوده و خداوند قطعا برای این دین داران حساب ویژه ای باز خواهد نمود.
منابع:
1- معجم احادیث امام مهدی(علیه السلام)، ج1، ص31، 44، 71، 87 و…
2- بحار الانوار، ج52، ص256-260 ؛ حضرت مهدی از ظهور تا پیروزی، ص۲۴۹
3- معجم احادیث امام مهدی(علیه السلام)، ج3، ص218
4- بحار الانوار، ج52، ص131 حدیث32
5- بحار الانوار، ج52، ص133 حدیث36
6- بحار الانوار، ج52، ص143 حدیث59