سوره مبارکه عصر یکی از سورههایی است که ما وقتی به هم دیگه میرسیم بعد از سلام و احوال پرسی خوبه این سوره رو بخونیم.
این سوره انسان رو به یاد امام زمانش میاندازه، به یاد وظیفه یک منتظر، یاد خطرها و آسیبهایی که در دوران غیبت امام زمان منتظران و جامعه منتظرموعود رو تهدید میکنه. بسم الله الرحمن الرحیم «والْعَصْر» قسم به زمان، حالا این زمان چیه؟
کسی از شماها اگر آگاه به امر ظهور باشه و منتظر و چشم به راه باشه همانند کسی است که در رکاب حضرت قائم با شمشیر در راه خدا جهاد کرده فرمود بلکه به خدا قسم مانند کسیه که با شمشیر در رکاب رسول خدا جهاد نموده و در مرحله سوم فرمود: بلکه به خدا قسم مانند کسیه که با رسول خدا در محضر رسول خدا به شهادت رسیده باشد. این بالاترین مقام و درجه ای است که برای یک انسان قابل تصوره” و بعد فرمود: آیهای برای شما منتظران در قرآنه. میگه من عرض کردم کدام آیه؟
یعنی وقتی آقا میاد وضعیت آدم چه جوری میشه، برای قتل و خونریزی و ویران گری میاد یا وضعیت به گونهی دیگریست؟
رسالت امام در این عالم اینه انسان رو به عزت به کمال به رستگاری برسونه؛ ان شاالله که با شناخت خودمون، با معرفت نفس، با تمام وجود توجهمون به امام زمانمون باشد و نهایت بهره و استفاده رو در بعد هدایت، در توحید، در تقرب به سوی خدا از امام زمانمون استفاده بکنیم به فضل الهی .
مضطر واقعی کیه؟ شما شنیدید موارد مختلفی کسی میاد، پیش امام جماعت؛ مداح؛ گوینده بگه آقا پنج تا امن یجیب مثلا برای رفع گرفتاریها، برای شفاء مریضمون خونده بشه. راستی مضطر واقعی کیه و آیهی مضطر کجاست و مربوط به کی؟
سوره مبارکه حج آیه 41 از اون آیههایی که باید تابلو بشه تو خونهها، مساجد، حسینیهها، ادارات همه جا، اون آیه چیه؟
اونهایی که اگر به اونها قدرت و مکنت دادیم در روی زمین نماز رو به پای میدارند زکات میدن امر به معروف میکنن نهی از منکر میکنن و سرانجام امور به دست خدای علی اعلی است.
حضرت موسی به دنبال حضرت خضر رفت برای اینکه رشد پیدا بکنه؛ چند قدم بره جلوتر؛ آیا اجازه میدی من محضر شما باشم؟ دنبال شما بیام؟ برای اینکه به من یاد بدی از آنچه را که به تو یاد داده شده؛ به امید اینکه رشد بکنم و پلههای کمال رو بیش از پیش طی بکنم؛
سوره حضرت یوسف گویا آمده است که قضیه غیبت امام زمان رو برای ما بیان بکنه؛ من نمونههایی رو عرض میکنم بعداً خودتون این سوره رو با این دید نگاه بکنید ببینید در آیه پنجاه و هشتم این سوره میخونید که: وَجاءَ إِخوَةُ یُوسُفَ فَدَخَلوا عَلَیهِ فَعَرَفَهُم وَ هُم لَهُ مُنکَرونَ برادران حضرت یوسف اومدند وارد بر حضرت یوسف شدند حضرت یوسف برادرا رو شناخت ولی برادرا حضرت یوسف رو نشناختند؛ معنای غیبت یعنی همین، اینکه در روایات از امام صادق (علیه الصلاة والسلام) داریم که مثل حضرت قائم مثل حضرت یوسفه؛
مدین شهری بوده در همین منطقه سوریه کنونی؛ شهری تجاری، این شهر تجاری گرفتار آسیبهایی میشه در بازارش، در دادوستدش، کم فروشی، غش در معامله، حقه و کلک چه بکنیم که سود بیشتری بدست بیاریم. یه چنین رقابتی به وجود میاد خداوند متعال حضرت شعیب نبی رو برای هدایت اینها میفرسته و اینها رو برحذر میداره از این ظلم و از این حق الناس و از این فسادی که در معاملات وجود داره؛
یکی از شگردهای شیطان این دشمن قسم خورده ما هم همینِ؛ تسویفِ، امروز و فردا کردن.
میگه حالا الان جونیته، حالا بیاد ماه مبارک رمضان بیاد هر زمانی که فهمیدی مسیر رو داری اشتباه میری برگردیم؛ توبه کنیم تا محبوب خدا بشویم و رحمت الهی از زمین و آسمان شامل حالمون بشود.